Om det inte blev New York…

Närmare 50.000 som länge – kanske i flera år – planerat att springa marathon idag i New York fick aldrig göra det. En missräkning för dem alla även om man förstod och respekterade beslutet att ställa in loppet.
För en ganska säkert mycket stor majoritet av de anmälda var det just precis New York City Marathon man skulle springa och när detta inte blev realiserat så blir det inget annat i stället. Men det finns också en stor grupp som tränat och laddat för att göra en personlig maxprestation, ett årsbästa eller ett pers.
Vad skall de göra av sin formtoppning? Finns det alternativa tävlingar under de närmaste veckorna där de efter sina New York-förberedelser kan få utlopp för all uppdämd form och ambition? Visst är det gott om marathonlopp också under resten av november.
(Men risken finns förstås att ett och annat av dem redan sedan tidigare är utsålt.)
De mest attraktiva i Europa är väl Istanbul (söndag 11.11), Valencia (18.11) och Florens (25.11). Tänker man unik upplevelse snarare än snabba tider är förstås ”originalet” (från Marathon till Athen) nu på söndag också en möjlighet.
För svenskar som var i New York och som inte har tid och möjlighet att göra ytterligare en utlandsresa med så kort varsel finns Bromölla Marathon nu på lördag (36:e årgången) som en möjlighet här på hemmaplan.

(friidrott.se)

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Marathon, Tävling och märktes . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s