Är vi bara 3 personer…?!

Ibland undrar jag om vi verkligen bara är 3 personer
i denna familjen 😉 …..

2013-03-18 17.02.15Hur myckte jag än bakar, förbereder middagar, luncher
& mellanmål…
Ja, all slags energi som vi stoppar i oss, så är känslan att
jag nästan bor i vårt kök 😉

2013-03-18 17.05.42Fast jag gör det gladligen, när jag vet att det uppskattas & att vi allt tre behöver fylla på med massor av energi mellan
alla aktiviteter som utförs under veckan.

Läste en artikel i dag där det stod så här:
Något att tänka på! Extra viktigt att äta ordentligt om man vill elitsatsa. Balansen mellan energiintag och energiuttag är självklart viktig!
Ni som vill läsa mer, tryck på länken här: Skogssport
”INTE MEDVETEN OM RISKERNA” 70 procent av kvinnliga konditionsidrottare på elitnivå får inte i sig tillräckligt mycket energi, vilket kan leda till en rad allvarliga följder. Svenska Orienteringsförbundets magasin Skogssport har tagit del av en pågående studie där flera svenska landslagslöpare i orientering deltar. Gör man av med mer energi än vad man får i sig reagerar kroppen negativt. Vi kan …kalla tillståndet låg energitäthet och det är allmänt känt att låg energitäthet kan leda till en rad allvarliga saker; låga nivåer av det kvinnliga könshormonet östrogen, menstruationsrubbningar och i förlängningen en urkalkning av skelettet. I den pågående undersökningen ingår drygt 50 tävlingsaktiva kvinnor från uthållighetsidrotterna triathlon, medel- och långdistanslöpning, modern femkamp och orientering. En preliminär analys på 15 av deltagarna visar att 70 procent av kvinnorna befinner sig på fel sida om energigränsen. – Många elitidrottare får i sig upp till 1 000 kalorier för lite varje dag. Det är klart att det inte håller i längden, säger Emma Lindblom, nutritionist på Riksidrottsförbundet. Det hittills preliminära resultatet både överraskar och bekymrar forskarna och elitidrottarna.  – Jag var inte alls medveten om dessa risker och tycker att det har varit en bristande information om ämnet. Det är positivt att lyfta frågan och prata om det, så att så många som möjligt blir medvetna om riskerna, säger Lilian Forsgren, landslagslöpare i orientering. Även Lena Eliasson, som deltar i studien, tycker att det är bra att ämnet lyfts: – Idag upplever jag att många av de kvinnliga idrottare jag träffar, inom olika uthållighetsidrotter, är långt ifrån att ha regelbunden och oproblematisk menstruationscykel och att det är jättebra om man vågar prata om det med varandra, säger hon.

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Kost, Träning och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s