Kristianstad – Kiviks musteri 59 km..

Den här sträckan har jag funderat på ett tag & nu blev det av..

Dagen innan jag genomförde denna distansen hade jag varit ute på 27 km
& jag var sugen på att köra dubbellångpass, för nu är det ett tag sen sist.
Kroppen har behövt vila & återhämta sig lite.

Det var en perfekt dag för att genomföra denna distansen, jag kallar det
mitt löparväder. Vindstilla, 9 C & lite mulet. Min plan var att njuta av varje steg.
Jag har många att TACKA för att jag lyckas hela tiden, för utan er hade jag aldrig
klarat av det. Martin! Med din hjälp & ditt stödet som du ger mig hela tiden är jag så
enormt tacksam för. Jenny! ägare av HälsoKraft i Kristianstad, du bidrar med att min
kropp får bra produkter & jag lär mig så mycket av er hela tiden. Vad som krävt för att orka & samtidigt återhämta sig snabbt. POLAR! Er klocka hade jag bra nytta av, tanken var att springa 59 km utan att bli sliten & hur lyckas man med det?! Jo,om du springer på pulsen & inte på tiden! Jag höll alltså en jämn puls. Tiden det tog för mig att springa dessa 59 km var 4 tim. 50 min. CRAFT! Ni ger mig de bästa kläderna som man kan tänka sig att springa i, jag blir varken för kall eller för varm. Rune! Du är det bästa bollplank & mentor som jag kan ha..

Jag trodde att jag hade ställt klockan på 05.59, men ack nej… något hade blivit fel.
Jag vaknar alltså 06.59 en timme senare än tanken var. Upp & äter en stadig frukost,
ORKA Proteingröt med kokosfett & banan i, ägg & en grovsmörgås med ost på. Till det dricker jag ett STORT glas kaffe & ett STORT glas vatten. På med kläderna & sen beger
jag mig i väg. Från Kristianstad, mot Viby, ner till Åhus, mot Fureboda. Då skulle jag ha
sprungit ca 31 km & där hade jag & Martin bestämt att han skulle möta upp mig för första
vätskelangningen, men platsen där vi bestämt kom aldrig…nu är jag snart uppe i 34 km & min energi börjar ta slut. ÄNTLIGEN! Där står han. Mitt fel! Missuppfattning om platsen blev tokig.. Jag fyller på med energi & vi bestämmer att om ca 1 mil ses vi igen. Efter bara 2 km börjar det att gå uppför & då pratar jag inte lite uppför, min energi var låg innan & den nya energin har inte hunnit komma igång ännu. Jag måste glömmer bort vad tiden visar, det intressanta är nu vad pulsen är, för det är det som har någon betydelse & upp skall jag.. 😉 Vid 43 km står Martin, med ny dricka. Jag som älskar att springa själv & på landsväg har nu en minidipp.. Han frågar hur det är? då frågar jag om han kan tänka sig att springa med mig när vi kommer till Brösarpsbackar, snäll som han är kör han & sätter bilen & möter upp mig.

Vad händer!? Jo, jag får tillbaka min energi vid 45 km, även om det går uppför så kan jag
njuta av utsikten & sällskapet. Jag kan erkänna att tanken slog mig lite att 50 km blir
nog en lagom distans för mig, men vips så var den borta 😉 När vi nu har passerat Brösarpbackar & närmar oss Kivik, så har det där härliga lätta steget kommit som jag bara älskar, för när jag har det då skulle jag kunna springa till månen. Nu är målet nära & jag är inne i Kivik. Jag kan lägga in min andra växel & erkänna att jag hittar en låt på MP3 som gör mig stark. Jag vill alltså inte sluta att springa, jag vill bara mer.. 600 meter kvar tills jag är framme på Kiviks musteris parkering.
Vad är detta 59 km & inte trött, inte sliten vill bara mer.. men vid 36-42 km skulle jag kunna tacka för kaffet. Ja, jag vet svaret själv! Ni behöver inte påpeka det för mig 😉
Det var backigt & jag/vi beräknade energistoppet fel!

IMG_2126Tänk att jag har sprungit 27 km + 59 km på två dagar & nu skall jag luncha med Susanna & Martin inne på restaurang Kärnhuset. Vilket bemötande, vilken miljö & vilken mat. Jag har absolut inget att klaga på. Där satt jag, glad & fylld av energi på alla tänkbara sätt. Att lunchmötet avslutades med att Kiviks musteri går in som min sponsor, blev jag så glad för.

Det jag saknade nu var en dusch & lite nya kläder innan vi skulle se oss om i denna fantastiska miljön med alla fina äppelträden & butiken som erbjuder så mycket gott. Vi får inte glömma att när man åker ner till Kivik måste man bara se den fantastiska äppeltavlan. Jag sammanfattar dagen som mer än LYCKAD!

IMG_2135

Dagen efter ett så långt pass är det viktiga att fylla på med bra energi & dagen började på Fantasi med en stadig frukost innan, jag skulle ge mig ut på en lite lätt joggingrunda. Som tur är så hade jag sagt till mig själv att det fick max bli mellan 5-6 km annars vet jag att mina ben hade mer än gärna sprungit längre 😉
IMG_2136Efter min lilla runda skulle förmiddagen tillbringas uppe på Hälsa & Helhet tillsammans med Martin. Detta var vad min kropp behövde, bara få va & koppla av. Ladda batterierna innan nästa lilla utflykt väntar runt hörnet. Tack Marie på Hälsa & Helhet för att du ger mig denna möjligheten den är guldvärd.

Ni vet att ni ALLA är lika mycket värda
&
jag är så tacksam för ALLAS pepping längs med banan!

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s