Slog min gamla tid i Helsingborg…

Två lopp på samma vecka & bara kvalitets träning….

Hur tänker du nu Petra?! Jag älskar att springa lopp, det kan jag skriva
under på & det vet de flesta. Allt är kravlöst, fasten man vet innerst inne att
man vill göra bra ifrån sig, man träffa glada & härliga människor, får fart på sina
ben & byter framför allt miljö, jag skulle kunna fortsätta att göra denna listan hur
lång som helst…

I går gick Spring Time ett 10 km lopp inne i Helsingborg, det är en tuff bana, jag tror
att de flesta tycker det. Det är mycket uppför både i början & i slutet… Om man tittar
på min km tider så blir jag nästan full i skratt… De går verkligen upp & ner. Kontrasten
kanske är lite för stor.. 😉 Mitt mål var att förbättra min tid sen 2012, att komma med på
prispallen visste jag nästan var helt omöjligt, det skulle kanske vara en 3:e placering i så fall..?!

Vädret var nästan helt perfekt, regnet hängde i luften, max 12 grader, men sen har vi vinden… Okej! det var inte storm & befinner du dig i Helsingborg så tror jag att det alltid blåser där. När jag sprang där & värmde upp så sprang  jag på Louise, å´vad glad jag blev äntligen någon man kände igen… Bytte några ord! Denna tjejen är riktigt snabb…

Ställer mig vid startlinjen & känner mig redo, fasten mina ben känner av veckans träning som har varit tuff för mig. Jag skall villigt erkänna att jag har inte riktigt hunnit återhämta mig från ena dagen till den andra + alla ”måsten & jobb här hemma”

PANG! Jag sticker & hamnar bredvid Marina från Heleneholm, tänker att henne kan jag ta rygg på, vi är ganska jämna… oj,oj… vi var kanske jämna skall jag tillägga. Tittar på klockan & den visar vid första km 3.27/km. Tänker att det måste vara fel på min klocka..
Biter mig fast, nu går det uppför, fasiken va seg hon är i backarna… (inte jag då, utan jag bara hänger på 😉 ) Lite efter 4 km tappar jag henne, NU är jag nära mjölksyra!!!
Jag tar i stället rygg på en kille från IS Göta… & känner att detta fixar du Petra. Tänk det är bara 10km som du skall genomföra det är inga 100km… men å` andra sidan 10 km, nära mjölksyra eller 100 km i ”njut tempo”… det är ganska stor skillnad 😉

Nu har vi bara spurten kvar & då jäklar ger jag det sista jag har & kommer in som 4:e tjej..
Placeringen, halv nöjd, tiden är inget att jubla över & dricka champagne för, men jag slog min gamla tid sen 2012 & det känns  KANON för mig! Jag kom in på tiden 38.51…
Sen ligger inte mitt fokus på de korta distanserna, de springer jag för att det är ROLIGT!

Avslutade kvällen med att gå ut & äta en god tre rätters middag med Ylva…
TUSEN TACK  Ylva för allt du ställer upp med för mig, uppskattas mycket…

Nu väntar skorna på mig i hallen… Önskar er ALLA en härlig söndag!

IMG_3678

 

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s