Jag vill att ni tar del av detta…

Jag skriver inte detta för att få någon medömkan, men jag vill att ni skall ta del i hur allt gick till & att jag har faktiskt sprungit var enda meter själv på Stockholms ultra i den värmen…

En kort historia om det hela: Kajsa Berg frågade om jag ville ha hennes hjälp som langare under Stockholms ultran 100km, hon skulle ändå vara funktionär & vara på plats. Jag blev så glad när hon frågade mig, för mig var det en ära att få Kajsa som ”langare” Hon är & kommer alltid att förbli en förebild för mig. En tjej med glimten i ögat & har ett hjärta av guld. Hon ringde tävlingsledaren & berättade som det var & ville veta reglerna när det gällde lagning mm. (För att inget skulle bli fel) I samma veva hör Jerry av sig & undrar om jag vill ha hans hjälp också, för han skulle också vara funktionär. Han ville ha samma upplysningar som Kajsa hade fått & ringde också till tävlingsledaren för att höra, vad är det som gäller…

Vaknade, kände mig stark”... Både mentalt & i kroppen… De langade som vi hade sagt.  När jag går ut på mitt sista varv frågar Kajsa mig om jag vill ha sällskap – Ja, gärna säger jag, utan att tänka mer på det. Kajsa hade bra koll på ställningen i loppet och visste att det var ca en halvtimme fram till ettan och jag hade en halvtimmes försprång till 3:an. Min placering i loppet skulle alltså inte på något sätt kunna förändras på de sista varvet. Hon springer bredvid mig på ett lagom avstånd för att inte vara i vägen eller ge mig någon fördel. Hon frågar mig ett par om hon stör eller ska hoppa av. Men jag är så inne i mitt lopp att det inte påverkar mig. Jag håller mitt planerade tempo. Kajsa säger flera ggr. Jag fattar inte hur du kan ha så pigga ben. Du ser så lätt ut Petra... Och de kändes verkligen bra. Jag hade samma sköna känsla som under mitt 6-timmars lopp i Danmark.

Nu i efterhand vet jag att min tid hade blivit densamma oavsett sällskap eller ej. Jag fick ingen hjälp och behövde ingen hjälp.  Kajsa har både sprungit VM & EM & har aldrig varit med om något liknande… Varken hon eller jag fick någon varning… självklart hade hon klivit av då… INGEN sa något!!… Enligt reglerna (Svenska friidrottsförbundet) måste en protest komma in 30min efter att jag har kommit i mål. den kom in 18.42….. Jag fick reda på detta i måndags förmiddag.. då hade de redan plockat bort mig & många andra visste det innan mig… MYCKET dåligt! Som sagt det fanns ingen avsikt med detta, vi hade aldrig pratat om detta… Det fanns ingen ”status” på detta loppet, det var inget mästerskap & jag slog inget rekord, jag var inte i närheten av 1:an utan hade 23min fram till henne & ni som följer mig vet att jag var där för att springa mitt eget lopp… 3:an hade 27min fram till mig… Jag är helt förtvivlad…Det ända jag ville var att komma tillbaka & hitta glädjen i löpningen… För mig känns det som avundsjuka… Jag vet inte vad jag har gjort för ont i mitt förra liv… Jag mår riktigt dåligt och vet att Kajsa är väldigt ledsen över det inträffade.

Nu har ni fått ta del av vad som hände… Vi är många som har överklagat på detta & just nu ligger ärendet hos Svenska friidrottsförbundet & jag vet inget mer…
IMG_4730

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes . Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Jag vill att ni tar del av detta…

 1. Jenny skriver:

  Jag fattar inte…

  • petraskiold skriver:

   Jag är diskad Jenny.. 😦 Fast jag har inte gett upp.. Jag vet att jag inte har gjort något galet, utan
   har sprungit mina 100km själv..

   • Jenny Kristiansson skriver:

    Det är ju sinnessjukt!!! Du springer med dina egna ben i 10mil!! Visste inte Kajsa Berg om dessa regler genom sin erfarenhet..varför haka på?! Blir så förbannad för det varvet gör ingen som helst skillnad på din placering! Förstår att regler är regler men luktar os här!

 2. Elisabeth andersen skriver:

  Att det kan finnas en sådan missunnsamhet i vårt samhälle. DU gjorde ett grymt jobb och skall ha all ära för det. Hoppas innerligt att rättvisan skall segra och att du åter får din rättmätiga placering.

  • petraskiold skriver:

   Tack Elisabeth för dina rader! Ja hoppas också att allt löser sig.. men tyvärr så finns det alltid de som avundas en & vill sätta käppar i hjulet… men jag kommer tillbaka! 🙂

 3. Marre skriver:

  Sjukt!!!!!!!!!!!

 4. Niklas skriver:

  Absolut ingenting har förändrats med din prestation. Glädjen du kände handlade om ditt lopp, din upplevelse och de är desamma. Handlade den om att lyckas följa vissa regler, då är det läge för besvikelse, då har du misslyckats men inte nu.
  Det enda dom kan svida är den lilla delen av dig som lever på medaljer, placeringar och prestige. Låt inte den delen ta för stor plats. Den är en hård och orättvis chef.
  Släpp och gå vidare.
  Stanna inte i detta.
  Relentless Forward Progress.
  Kom tillbaks 2015 och vinn, typ.

  Allt Gott
  //Niklas

  • petraskiold skriver:

   Tack Niklas för dina rader, de skall jag bära med mig..
   Den glädjen & den känslan jag hade under loppet kan ingen ta ifrån mig,
   den är obeskrivlig & värd så mycket för mig.
   Vad som gör mig så ledsen däremot är de som såg att något var fel, men inte kunde säga något.. men har en åsikt nu. När man springer 100km så tänker man kanske inte klart & på regelboken, det hade räckt med en varning så hade allt varit löst…
   jag kommer igen & förhoppningsvis starkare…

   // Ha det gott & Trevlig helg!

   • Niklas skriver:

    Det är skit när det trasslar till sig såklart. Någon var väl vansinnigt sugen på en placering högre och såg en chans.
    Jag hade ingen aning om ”pacer”-reglering och hade stadigt sällskap under flera varv. Inte fan ändrade det tiden, men det var najs eftersom jag promenerade i ensamt majestät. Med en sluttid på 14:46 har jag ju ingen prestige att förlora, den här gången heller, men jag borde nog be någon protestera mot mig också. Om du stryks så borde jag definitivt strykas, haha.
    Prestationen och effekten är som sagt densamma så mig kvittar det. Låt inget sådant här sänka ditt humör. Det blir klister under skorna. Flyg vidare mot nästa mål och se upp för bittra tankar. Det är rena giftet.
    Så länge man själv gör så rätt och gott man kan så kan man leende lämna andra att göra sitt.

   • petraskiold skriver:

    Ja, det kan man verkligen säga Niklas att det är…
    Jag vet flera stycken som hade sällskap & även de som hade cyklister, men
    jag har då inte tänkt att lämna in någon protest för det, utan jag jag var bara där för att
    jag älskar att springa & ville som sagt hitta tillbaka…
    Det finns säkert någon som är glad nu.. men inte jag, utan jag är mest besviken & ledsen.
    Härligt jobbat av dig Niklas! Det är ingen lätt bana & varmt var det också..
    Hoppas att du njuter av din prestation 🙂 Lycka till fram över!

 5. Håkan skriver:

  Tråkigt men min första känsla när jag såg er var att pace är ju otillåtet.. När ni sprang framför mig sprang Kajsa bredvid dig och drog inte dig på något sätt, utan langade dricka, jag tror att känslan jag fick berodde mycket på att hon inte var med i loppet men ändå sprang bredvid..

  • petraskiold skriver:

   Du får ha din åsikt i det hela Håkan, men någon pace hade då jag rakt inte…
   Å´de flesta fick väl sin dricka langad till sig?! Om du nu tyckte något var tokigt, hade du mer än gärna kunnat sagt något … Hade uppskattats! Hoppas att du är nöjd med ditt lopp!

   • Håkan skriver:

    Det känns som att du missuppfattade mig, min känsla var att det var fel, men som glad motionär har jag inte större koll på regler.. Jag kan ju inte skrika till dig… ”Petra, det känns inte bra att Kajsa springer bredvid dig”.. trots att jag läste på ultrans hemsida att pace var otillåtet. känslan var pace mellan er pga Kajsa inte var med i loppet men sprang bredvid dig, jag trodde att ni hade koll på läget och hon sprang bredvid inte framför..för mig är pace typ en hare inte en langare.. Skit i detta nu och få vidare, DU sprang loppet med dina ben och du hade gjort det oavsett vad, det vet DU, så släpp det nu och gå vidare, för mig mig är DU famtastisk.

   • petraskiold skriver:

    Just nu är jag på min vakt Håkan.. jag vill alla väl & är en god människa. Jag är nog den sista på denna jorden som skulle göra någon annan något illa, så därför blir detta så tokigt för mig.
    Jag är också en glad löpare, började springa ultra för 1 år sen.. för att jag älskar att bara få va..
    Å´tyvärr hade jag inte läst någon regelbok.. tyckte & tycker inte det skall behövas då jag bara skall springa… Kajsa var bredvid mig när hon langade dricka…
    Jag kan inte göra så mycket just nu… jag skall bara försöka att komma tillbaka..
    Lycka till framöver & njut av löpningen & livet!
    // Petra

 6. Björn H skriver:

  Men vad jag såg hade du medlöpare 3 sista varven. Först Kajsa sedan en mörkhårig tjej och sedan Kajsa igen. Hur förklarar du det? Hur hade du känt om du såg någon annan tjej ha någon med sig när reglerna är tydliga? Sprang inte du för VM- kval? Då har det stor betydelse.

  • petraskiold skriver:

   Jag har aldrig bett om någon hjälp Björn!
   Å´ni som såg att något var fel, kan jag inte förstå varför man inte går ut
   & säger till el ger en varning… Då jag var i min ” löparbubbla” & har bara fokus på
   att springa & inget annat..
   Jag kan helt ärligt säga att jag hade aldrig kollat upp vad som krävdes av mig för att få en VM -biljett då jag var där för att finna det jag har sökt länge. GLÄDJEN & KÄNSLAN!
   Om jag sen lyckades få en biljett så skulle det vara en bonus för mig … Å´en dröm hade
   gått i uppfyllelse…
   Så varför man väljer att kunna yttra sig efteråt & inte under loppet då man ser att något är fel.. känns för mig konstigt…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s