Vilken kick, vilken känsla!

You have to be a marathon runner? What do you mean?
Your rose looks so easy, when you climb the mountain…


IMG_1065
Jag funderade redan i fjor när jag var här på att bestiga toppen av berget, där Borgen ligger, men vågade då inte ta den utmaningen. Nu var jag redo! Nu ville jag nå toppen! Tidigt i morse gav jag mig iväg, innan det skulle bli för varmt, jag hittade en liten, liten smal stig som jag gav mig upp för. Kanske lite dumt av mig att inte ha några långa byxor på mig, det fanns buskar & vassa stenar som man var tvungen att ta sig i mellan & över. När jag har kommit en en bit på vägen stannar jag för att njuta av den fantastiska utsikten & samtidigt stöter jag på en kille som också är på väg upp. Vi byter några ord! Sen trippar jag vidare, han ropar efter mig att vi ses på toppen! Jag fortsätter mot mitt mål & är så glad att jag har tagit detta beslutet, att jag bara ens tvekat på det kan jag inte nu i efterhand förstå.

IMG_1072Väl uppe på toppen, känns allt så lugnt & skönt! Jag bara beundrar naturen & den fantastiska utsikten som är så otroligt vacker. När jag sätter mig ner på en sten, kommer fransmannen upp som gick förbi på vägen upp, han säger då:
You have to be a marathon runner? What do you mean?
Your rose looks so easy, when you climb the mountain…
Han frågar om han får bjuda mig på kaffe, ja, tack! Svarar jag honom, varför inte! Under tiden vi väntar på att vattnet skall börja koka på stormköket han har med sig, berättar han för mig att han går upp för detta berget varje dag, han & hans vänner ser till att naturen & bergen runt omkring oss hålls rena & han tävlar själv i mountainbike i bergen, hemma i Frankrike. Tiden går fort & jag känner att nu måste jag börja ge mig hemåt, efter att jag ännu en gång har blivit bjuden på ”sumpkaffe” som det heter här nere… Man använder kaffebönerna om & om igen & en hel del socker i kaffet kan jag intyga 😉

IMG_1090Han berättar för mig att om jag vill så kan jag ta en annan väg tillbaka, om jag nu vill se mig om & samtidigt utmana mig själv, varför inte, tänker jag… Han visar mig åt vilket håll jag skall gå & i slutet kommer jag möta floden som rinner igenom Omis. Nu pratar vi kickar & utmaningar! Det var så brant, så brant på sina ställen att det gällde att man hade fokus på rätt sak. Jag bara önskar att jag kunde ta er med alla på denna resa, att ni skulle få känna det jag fick känna, se det jag fick se, få uppleva det jag fick uppleva, för det var helt fantastiskt!

Livet är fyllt av utmaningar varje dag, om du bara vågar ta dem!
IMG_1077

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s