Magvirus som sabbade…

Mycket kan man planera , men att få ett magvirus & bli magsjuk
det är inget man planerar för precis…

IMG_1790Min plan var att springa DN halvmaraton i Stockholm i helgen, jag drog ner på min träning & hoppades på att få en mysig & trevlig helg i vår huvudstad. Tyvärr så blev det inte så, redan i torsdagskväll började jag att må illa & tänkte att det är nog jag som är lite övertrött & har lite för mycket runt mig just nu…

Fredag morgon & det var daxs att ge sig av till Stockholm med tåget, jag kan säga
att det är den värsta tågresan jag någonsin har varit med om i hela mitt, tror inte jag
behöver skriva mer än så.. Väl uppe i Stockholm, checkade vi in på hotellet, för att sen
hämta min nr. lapp. jag strosade omkring lite, men ville inget hellre än att ge mig hemåt
igen & bädda ner mig i sängen. På vägen hem, fick jag i mig en liten Piggelin, svalkande &
gott! Jag bet ihop & försökte att inte visa hur illa jag mådde, men mat var det sista jag var sugen på. Efter drygt 1 tim. letande efter en restaurang i Stockholm, så lyckades vi äntligen hitta något som passade mig.. sushi!

IMG_1791Lördag morgon, finns det något bättre än en god frukost i lugn & ro?!
Jag kunde faktiskt både äta & behålla den, då blir det start i alla fall tänkte jag. Gick & la mig igen på hotellrummet för att ladda, men nu började magen igen.. Fa..!
In i duschen, packade ihop mina saker, nr.lappen på tröjan & en snabb lunch sen så…

Vad är detta?!? Försöker verkligen att värma upp, kommer typ 100-200m, sen var det bara att besöka toan igen.. Ingen start, inget lopp för mig denna gången…
Lite besviken är jag väl allt, men å andra sidan fick jag se alla de duktiga löparna gå i mål & även följa mina ”tjejer & killar” som jag har inspirerat & tränat under våren, härligt jobbat alla. Ni är helt fantastiska! Med tunga ben & en känsla av att nästa lopp blir mitt i stället! Då skall jag banne mig visa att det är jag som är STARK – har kraften &  – det är min dag!

När man har legat ner bäddad  i sängen i nästan tre dygn & inte fått behålla någon mat, är man svag i kroppen, men mentalt är jag nog starkare än någonsin!
Ett par veckor kvar sen så…

IMG_1794

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Tävling. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Magvirus som sabbade…

 1. Nils-Allan Torstensson skriver:

  Hej Trist när magsjuka sätter stopp för tävling som man ser fram emot. Råkade själv ut för det förra helgen. Såg fram emot Hultsfredsmarathon på hemmaplan men en led i en fot satte stopp. Men tänkte kommer alltid nya möjligheter. Kändes bättre nu i helgen så det blev bysjöloppet i Åtvid som gick bra med Ganska klar klasseger o totalfyra, helt nöjd men foten känns så där idag. Hoppas vara helt bra till Lidingö om 2 veckor. Ska du till Lidingö? Så trevligt att få vara din vän o läsa dina krönikor, är såååå positiv o ger så mycket energi till många. Härligt. Ha det fint i höstträningen älskar den med den klara friska luften o alla fina skiftande färger. Vi hörs fr. din springvän i Hultsfred.

  • pskiold skriver:

   Tack för dina rader! Grattis till ditt lopp i Åtvid, skönt att foten känns bra.
   Jag hoppas på att få starta på Lidingöloppet om 2 veckor. Det är ingen terräng som jag tränar annars men ser fram emot detta loppet 🙂 Jag älskar ju hösten, så nu får jag se till att bli frisk!
   Lycka till med träningen & tävlingarna resten av året, kanske springer vi på varandra på något trevligt lopp! 🙂

 2. Jan-Erik skriver:

  Ingen rolig historia. Men man kan ju alltid trösta sig med att magsjuka går över och det blir ingen lång rehab efteråt. sedan blir det så självklart att man inte kan vara med, man behöver aldrig fundera på om det var rätt eller fel beslut.

  • pskiold skriver:

   Nej, tyvärr blev det ingen rolig historia denna ggr. Jan-Erik.. 🙂
   Detta var det bästa beslutet jag kunde ta denna ggr. det kommer fler tåg.
   Roligt att få se glimten av dig!

 3. Anna skriver:

  Men du startade ju?

  • pskiold skriver:

   Jag startade & kom 1 km, illamåendet & magen stoppade mig, försökte ta mig framåt
   för att få tag på Martin, men det fanns ingen kraft i mig.
   Kom sammanlagt 2km, som tog mig nästan 20 min…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s