SM-milen..

Lite roligt att SM-milen gick i Skåne…

Det var ingen tävling som jag varken hade tänkt satsa på eller hade riktigt med mig i min plan… Det var mitt 4.e lopp som jag sprang, inom en 2 veckors period.
Jag har valt att plocka bort mina ”tempopass” & i stället springa lopp en period & samtidigt får till mina långpass…

Jag jobbade in i det sista i går, innan färden gick mot Malmö där SM-milen gick..
Vi var ännu en gång ett glatt gäng Ryssbergare i bilen, alla var förväntans fulla & hade hopp om att göra bra tider… Härligt det är så det skall va! För mig var det ännu en gång en lugn känsla som infann sig hos mig.. inga krav, ingen press, jag var bara där för att få trycka ifrån & samtidigt få springa en SM tävling…

IMG_4411Vi värmde upp tillsammans, Patric, Mats, Lars & jag.. Micke var bara med som support så han gick & tog en lunch på stan.. Vädret var perfekt, vindstilla, mulet men en aning kvalmit.. Jag har lovat att inte vara så ödmjuk & inte heller skriva att jag var tung i benen, så då gör jag väl inte det då 😉 Hur var nu planen då? Den var att försöka hålla samma tempo som jag bara några dagar tidigare på Wallanderloppet.. men jag kände ganska snabbt att det gick inte.. jag hade en bra känsla i steget fram till ca 7 km, sen sa benen bara STOP! Nu vill vi inte mer… Just i det ögonblicket passerar Lars mig från Ryssberg & två tjejer som jag slog på Wallnaderloppet… blev lite halv irriterad på mig själv & ökade igen, efter en bit var jag ifatt dem & jag räknade inom mig.. 1-2-3-4.. osv. snart, snart är du framme Petra! men vips så var de ifatt mig igen… Nu var det bara en stackars liten km kvar, håll ut Petra… Försöker komma ifatt dem ännu en gång, men lyckas bara fånga upp en av 3 löpare.. 😉 Tack för draghjälp!

IMG_4417

Jag är nöjd med min tid som blev 38.40 & min placering på SM-milen med tanke på att det är ingen distans som jag tränar till & just nu ligger jag i en annan period än ”tävlings perioden”… Jag vill bara göra klart för er att jag tävlar inte varje gång jag springer ett lopp, jag springer för att jag tycker det är roligt & samtidigt få fart på mina ben…
Tävlar gör jag max 2-3 ggr/ år!

 

En annan sak som jag också vill säga, är att efter Kustmaran valde jag & Söderberg att inte träna tillsammans längre… så den träningen som jag har kört sen 30/6 är mitt eget upplägg & ingen annans… Just nu behöver jag vara i min egen ”löparbubbla”

IMG_4423

I morse ringde kl:03.45… 04.00 stod jag redo för mitt långpass i ösregn.. Passet slutade på 30km & en genom blöt Petra, medans min troll sov gott…

// Jogga lugnt!

 

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s