En 3:e placering på Wallanderloppet..

Ännu en tävling som är med i Gran prix i Skåne…

Jag springer dessa tävlingarna för att jag tycker att de är roliga, det är en utmaning för mig, alla de duktiga seniortjejerna & banlöparna kommer… det blir som bra tempopass & samtidigt så vill jag naturligtvis göra så bra från mig så möjligt…

I tisd. gick bilfärden till Ystad igen, med ett härligt gäng från Ryssberget. Vi har som vanligt alltid lika trevligt tillsammans & sen finns en liten hemlighet också till varför jag vill åka med dessa personerna, Liselott, Fredrik & Micke.. men jag är ledsen, jag kan inte avslöja vad de betyder för mig .. 😉

Visst blåser det ofta i Skåne, men då var det storm med varma vindar.. uppvärmingen var tung, den var så tung att jag var nära att kasta in handduken innan jag ens hade startat.. Det är nog mycket som bubblar inom mig just nu plus att jag jobbar mer än vad som är normalt… Det roliga var, att jag var inte nervös… för att jag visste att om jag hade lite flyt i steget så kunde jag som bäst placera mig som 5:a …

Starten går & vilken fart alla sticker i, även om jag hade sagt till mig själv hela tiden:
-Petra, bry dig nu inte om de andra för du vet om att efter ca 1 km kommer den där sega backen som är så lurig & man till 99% drar på sig mjölksyra i, jag kan tala om att jag har gjort det några gånger… jag lägger mig snäll bakom de tjejerna som jag vet skall göra bra tider på denna tävlingen, tempo upp för backen känns bra, steget finns & känslan ionom mig är: – Jag är faktiskt stark! När man väl är uppe på backen & tror att man nått toppen så svänger den 90 grader vänster & fortsätter uppför.. sen går det ner för en bit & genom Ystads gator, innan vi skall ta en tur i parken & sen vidare ut på Ystads kullerstensgator igen… Det finns väl inga stadslopp som är lätta att springa, ofta skall du över trottoarkanter el skarpa kurvor & i detta fallet även springa över mycket kullersten…

IMG_4388
När vi har passerat 3 km så ligger jag nu som 3:e tjej.. var de andra är vill jag inte veta… när vi nu närmar närmar oss målgång så börjar jag även plocka in tid på 2:an .. jag ser att avståndet krymper i mellan oss…men just där, inser jag att nu lägger hon i sin andra växel & jag ligger kvar i mitt tänkta tempo för att hålla hela vägen..

 

Tänka sig att Skiölden tog hem en 3:e placering på Wallanderloppet, detta känns kanon!
Här ligger jag & kör mängdträning & ”tanten” hon kan när hon bara vill 😉

En lycklig & glad Petra i målgång tillsammans med bästa Liselott…
IMG_4381

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till En 3:e placering på Wallanderloppet..

  1. Kenth skriver:

    Härligt med bra lopp! Grattis!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s