Kan jag, så kan ni…

Har ni hört något så roligt som att jag har börjat träna yoga….

Nu finns det många slags yoga & de två som jag har fastnat för är Yingyoga & Bikramyogan
den som tilltalar mig mest är nog Bikramyogan… Jag har fått detta sagt till mig under en väldigt långt tid att det hade nog varit bra för din kropp om du hade börjat med yoga som ett komplement till din löpning, men har ni hört något så roligt som att jag, Petra Skiöld skall jag ställa mig i en sal med en massa viga människor som kan slå knut på sig själv med jag knappt själv når ner till mina egna tår.. haha.. nej så roligt skall ni då inte få…

IMG_5231Tiden har tickat på & jag har bara blivit stelare & mer ovig med tiden.. så i somras sprang jag på en barndoms vän på stranden, vi kom in på detta ämnet & hon skickade lite bilder & övningar till mig som jag smått började genomföra… Dagarna blev veckor & jag sitter på stan & lunchar & vem kommer inte in på samma ställe som mig, om inte min gamla barndomsvän Cecilia, med en present… Va! är denna till mig frågar jag förvånat… I den ligger en fantastiskt fin Yingyogabok… Tankarna far runt inom mig, här sitter jag med Ulrika & lunchar & vi pratar om att åka ner till Palma i Mallorca för att koppla av & njuta..Tja! Nu kanske jag ljuger lite..;) Jag skulle vila, koppla av, njuta av livet & testa på Bikramyoga, läs nu noga: TESTA PÅ, inget annat! Medan Ulrika skulle vila, njuta, träna på lite av varje & få med mig på Bikram….

IMG_5185Vad är nu Bikramyoga för något & varför är det så bra tänker många eller jag gjorde det i alla fall. Du kommer i fysiskt, mentalt och känslomässig form, skapar balans mellan,kropp, sinne, styrka, vighet, koncentration & avslappning. Du arbeta genom hela din kropp. Läker skador och återfå balans samtidigt som du blir både starkare och smidigare.  Det är en energigivande, terapeutisk, avstressande, föryngrande och intensiv träningsform & påverkar våra inre organ samtidigt som vi formar våra muskler och stärker våra leder.

IMG_5202Vi kliver in i ett rum där temperaturen är 41c.. Den stora långa väggen är fylld med speglar & jag intar ”min plats” längst bak i salen, där förhoppningsvis INGEN kan se mig, men jag kan se alla andra… Klassen är fullsatt & jag är lite förvånad samtidigt som det glädjer mig, det är allt från yngre tjejer till fitness killar, äldre damer, smala som de med lite mer former… Jag står endast klädd i en topp & ett par korta,korta tajts & svetten den bara rinner av mig… mina baksidor spänner & jag känner mig som ett kylskåp & vi har inte ens börjat, hur skall detta sluta… Gå hem då Petra!! Finns inte i min värd, har jag nu tagit mig hit så får jag bjuda på mina egna konster…

Nu väntar 90 minuter inne i detta varma rummet & kanske, kanske jag kommer ut & känner mig lite tills freds mig mig själv… Kan jag göra det tro? 😉 Det bästa är att klassen körs på engelska & alla övningar körs två ggr. Man måste hitta rätt fokus & balans annars är det kört.. Du kan t.e.x inte & stå & fundera på någon snygg kille eller vad skall vi ha till middag, för då kan jag tala om att du faller..

Svetten den bara rinner av mig, jag tror inte det finns någon träningsform som har fått mig att svettas så mycket… Det är inte bara träningskläderna som är plaskvåta utan även yoga mattan… Jag fyller på med vätska hela tiden i små mängde.. & nu avslutar vi klassen med en sista övning innan alla får lägga sig ner på mattan & samla ihop tankarna & bara slappna av… Var i allsin dar tog dessa 90 minuterna vägen?!?

IMG_5138

 

Smyger tyst ut, låter svetten rinna av mig, fyller på med vatten & ett stort glas med ”nyttig energi” de kallar den;Health in a glass…Boost your immune system with natural & pure Acai juice… mycket god & isss kall…

Nu är jag nöjd, lugn & kroppen har fått sitt… jag genomförde efter min egen förmåga ett Bikramyoga pass varje dag nere i Palma & jag önskade att jag hade kunnat fortsätta med detta här hemma… För detta är något för mig, även om jag har en lååång väg att gå…

 

IMG_5230Trevlig söndag alla läsare!

 

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s