Så här blev min tränings vecka på Fuerteventura…

Jag vet om att jag är ganska hopplös ibland…
men det finns väl en viss charm med det också kan jag tycka..

Ofta kan jag uttrycka mig till min massör & kiropraktiker med orden; Fixa mig!
Å´ det bästa med det hela är att de gör det också… sen att de tittar på mig med en
blick som säger att då måste du se till att vara snäll mot din kropp också Petra..;)
men hur i allsin dar skall man kunna vara snäll mot den om man vill utvecklas?!
Jag tror att jag vet… för nu skall ni få läsa om vilken fantastisk vecka jag hade nere i värmen…

Om vi börjar med vad min önskan var så var den inte liten, kanske nästan som en dröm
skulle gått i uppfyllelse & hur ofta gör den det?! Aldrig här hemma i alla fall!
Överst på min lista var;
– Bra träningsmöjligheter
– Varmt
– Bra mat
– Träna 2ggr/dag
– Kroppen skulle svara på träningen
– Bra återhämtning & avkoppling

Om vi börjar med vädret var det då verkligen inget fel på det, solen sken varje dag & de som hade varit där innan oss hade inte ens fått se glimten av solen. Vissa dagar skall vi nog vara glada att det blåser en hel del på Fuerteventura annars hade vi nog gnällt av värmeslag.. Temperaturen låg på mellan 19 c på morgonpasset, upp mot 35-40c på eftermiddagen.

IMG_7323Så här blev min träningsvecka;
Måndag; Distanspass på eftermiddagen för att se oss omkring..backigt 9.5km
Tisdag; Morgonjogg 9.5km – Kvällspass, som bestod av 2 km uppvärmning 15st x 200m – nedjogg 3 km & en ”toppad Petra som ville mer”
Onsdag; Morgonjogg 9.5 km – Kvällsträning, nere vid stranden i sanden barfota.. Tufft! Avslutade med 3 snabba km på asfalt som gav mer smak..
Torsdag; Morgonjogg 11 km – Kvällsträning, 2 km uppvärmning – 18st x 200m intervaller i ”storm” kunde hålla jämn fart & t.o.m samma tider som veckan innan på träningen i Malmö (helt själv & ingen sparring partner)
Fredag; ”Min födelsedag” långpass i bergen.. nu snackar vi backar…. fantastisk utsikt!
Lördag; Morgonjogg, önskar att den aldrig tog slut – Kvällspass, backintervaller,                                  uppvärmning 2km – 17st x 200m avslutade med 3 km nedjogg.. Vad jag inte                            visste då men vet nu var att dessa intervallerna gick snabbare än tisdagens,                              observera att det var samma backe som intervallerna kördes i
Söndag; Sovmorgon! Jag orkade inte gå upp ur sängen.. Yoga på stranden..
Kvällsträning, lite speciellt upplägg 3km lugn fart – 1km x 3st i 3.29/ km – 3 km                       lugn fart – 1km x 3st i 3.29/km – 3km lugn nedjogg
Måndag; Jag kan inte kalla det morgonjogg trots att det var kl; 07.00 för jisses vilken fart                    jag hade på mina ben..;) 14 km
Tisdag; Vilodag! Massage…

IMG_7274

IMG_7308OBS! Jag har även kört yoga & core varje dag för mig själv, att jag sen har haft publik                    räknar jag inte.. 😉

Återhämtningen har bestått av avkoppling i solen, som nog de flesta vet att jag älskar..
Fantastiskt god mat, jag kan säga utan att ljuga att jag tror aldrig jag har ätit så mycket mat någon gång som jag har gjort under denna veckan… Tidiga kvällar i säng, somnat innan den ens varit 21.30…

Det bästa av det hela är att kroppen har svarat på bra på mina pass & något som både är intressant & roligt är att jag har använt min POLAR V 800 där nere, men inte kopplat upp mig & sett tiderna förren jag kom hem & då visade den samma som min känsla har varit, som är att passen har bara blivit bättre & bättre för varje dag som har gått… visst är kroppen fantastisk ibland, men så länge vi tar hand om den, så länge ger den oss ett härligt kvitto på resultat också…

Nu längtar jag tills nästa träningsresa…

IMG_7378

 

 

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s