Tänk på vad du säger till en kvinna, den veckan då hon har sin JÄVLA mens! 

Varför har vi så svårt för att prata om något som är så naturligt…

Jag kan väl säga att jag bokstavligen HATAR ordet mens, men vad hjälper det då vi kvinnor får det i alla fall. Jag var inte gammal när jag fick min mens, usch vad jobbigt det var på alla plan! Kroppen, jag & mitt mentala hängde inte riktigt med där…

Jag ville helst gömma mig de dagarna i månaden när detta inträffade. Det hjälpte liksom inte med att använda sig av ett skydd, utan jag hade väldigt riklig mens så det fick oftast bli två. Magen svullnade, brösten ömmade, humöret svängde & lasten i att ”svulla” i  mig en massa god choklad avtog inte precis.

Jag fick rådet att börja med p-piller väldigt tidigt för att min menstruation skulle bli lindrigare, men det vill jag inte påstå att den blev, mer än att blödningarna inte blev lika rikliga. Jag började istället lägga på mig extra kilon som jag inte hade haft tidigare & brottades med mina inre tankar om ätstörningarna.

Efter att ha provat olika preventivmedel, allt från spiral, p-piller, p-stav mm. insåg  jag  att jag inte mådde ett dugg bättre, utan snarare tvärtom &  till råga på allt hade jag förstört min kropp så pass mycket att läkaren hade sagt till mig att du kommer aldrig att kunna få barn! Så vad skulle jag då med dessa läkemedel till??

Nu var jag långt under isen, kroppen var utmärglad, det fanns inte mycket som den orkade med. Jag kämpade & brottades med mig själv varje dag. Var det någon gång jag kände ett lugn inom mig var det när jag fick träna & röra på mig. Nu var äntligen MENSEN borta! Shit vad skönt!

Dagen kom då jag fick beskedet att jag var gravid & efter knappt 2 år blev jag gravid igen för andra gången. Det var de bästa gåvorna jag kunde få.
Mina barn är mitt ALLT!

Efter två graviditeter var mensen tillbaka igen. Jag HATADE den ännu mer nu…
Humöret blev värre, brösten svullnade, frosseriet i choklad ökade ännu mer &
det började att göra ont i min kropp av all vätska jag samlade på mig…

Jag var nära att sluta äta för att slippa den jävla mensen! Jag blev skickad från den ena läkaren till den andra, gick igenom olika utredningar & efter många om & men tog jag beslutet att sterilisera mig innan jag ens hade fyllt 40 år. Det var ett tufft beslut, många papper som skrevs under, många läkarbesök & en ångest över att gör jag rätt!
Men de hade gett mig ett hopp om att min mens kanske t.o.m kunde försvinna eller bli bättre & jag hade fått guds bästa gåvor redan, två friska barn.

Tyvärr blev det inte så, det blev mycket värre… jag var tillbaka på ruta ett igen.
Nu var det så illa att vissa dagar kom jag inte upp ur sängen, ansiktet kunde t.o.m börja svullna på mig, ringarna på fingrarna fick jag inte av. Stegen i löparspåret var tunga, jag kände mig andfådd & som en förkylnings känsla igenom hela kroppen infann sig.

De som har tränat mig har kunnat se hur ”tung” jag har varit. Dagarna innan har jag kunnat trycka på lätt eller genomfört ett långpass utan problem, men denna JÄVLA mens har stoppat mig så många gånger…

Det enda läkaran kunde rekommendera nu var att jag tog ett vätskedrivande medel när det var som värst, så det skulle släppte på ”spänningarna & svullnaden i kroppen” ..
Jag tackade nej till detta då jag är emot allt vad läkemedel innefattar. Det finns orsaker till varför jag inte gillar det. Jag tar däremot hälsopreparat, om det är gjort på naturliga råvaror. Jag fick då möjligheten att prova ett hälsopreparat som fungerade på mig till en viss del.

Men det skulle visa sig att bara för att jag tagit detta preparat blev jag dömd som DOPAD!
Hur är detta möjligt?? Preparatet innehåller inget dopingklassat preparat & det har jag även kollat på Sveriges bästa labb.

Jag har ALDRIG hämtat ut preparatet från apoteket där jag har ett recept liggande.

Jag har bara varit ärlig & sagt som det är, att jag HATAR den JÄVLA mensen som vi kvinnor får. Skulle en man få det en gång i livet hade han väl varit dödsjuk.

Hade jag inte varit ärlig hade jag kunnat ansökt om dispans i efterhand & då hade media aldrig stämplat mig.

Tänk på vad du säger till en kvinna, den veckan då hon har sin JÄVLA mens!

 • IMG_6668 (1)
 • Foto: photosbyjorgen
Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tänk på vad du säger till en kvinna, den veckan då hon har sin JÄVLA mens! 

 1. Anders Hansson skriver:

  BRA skrivet, ärligt och samtidigt uttömmande.
  Jag har bara sett dig när du är sådär lätt i steget som många löpare drömmer att vara.
  Naturligtvis förstår jag att det inte alltid har varit så alla dagar.
  Döma av helgens prestation är steget lätt.

  • petraskiold skriver:

   Tack Anders! Visst finns det dagar då jag kan vara lätt i steget, precis så var det lördags på Lund Runt,
   även om jag fick pressa mig själv i backarna.Men det jag fick uppleva då, kommer jag att ta med mig, inte bara känslan,
   utan alla underbara löpare som jag träffade där & återkopplade till mig efter loppet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s