Att bli placerad på listor kan känns stort, men för mig är att våga större! 

Finns det en möjlighet att jag någonsin kommer att komma tillbaka eller att jag får uppleva den härliga känslan igen …

Det var ingen som visste & allra minst jag? Jag hade sagt ALDRIG mer, men jag är inte den som ger upp i första taget eller vill lägga mig ner & bli stampad på. Det har jag blivit tillräckligt. Träningen jag har genomfört har varit lätt, rolig, varierande & framför allt kravlös!

De kraven jag har haft var att vila & återhämta mig så mycket så möjligt, finna glädjen i livet igen, springa max 3 gånger i veckan & äta hälsosamt & varierande.
Kan kanske låta ”busenkelt” men det beror på vem du är…

Att sova har då rakt inte varit några problem, är du utbränd & deprimerad vill du inget hellre. Genom att finna glädjen igen, börja jag att springa i skogen & variera mig med styrka i gymmet, att bara få springa 3 pass i veckan kan låta lite, men för mig var det precis lagom, för då hann jag lääängta tills nästa pass & att äta god vällagad mat, det har gett mig så mycket energi.

Tänk att dagen kom då jag fick uppleva riktig löparglädje igen. Jag hade länge gått & funderat på att springa Lund Runt, men ångesten inom mig bara växte & växte..
Min dotter & sambo sa till mig på fredagskvällen, ( kvällen innan loppet) – Nu åker du dit!

Vad jag visste var att jag skulle ha 27,7 km framför mig & banan skulle vara lite kämpig på sina ställen & allt gick bara ut på att Våga! Det jag däremot inte visst, det var att det var en betydligt tuffare bana än jag hade räknat med, hade jag inte sprungit i mina backar i skogen hade jag fått kämpa riktigt mycket. Att det fanns så många fantastiska människor som stöttat mig under denna resa visste jag inte heller att jag skulle få springa på, rena energiboosten! Att jag vann på en tid jag knappt hade vågat hoppats på, är inte det bästa utan det är upplevelsen & känslan.

Nu hade jag en vecka kvar tills jag skulle ställa mig bakom startlinjen på ett ultralopp & inte vilken startlinje som helst utan i Oslo på Bislett. Alla andra skulle springa i
24- timmar (själv blir bara trött av att säga det, imponerande!) Arrangören & jag visste att jag skulle springa mina 6 -timmar & få min sträcka uppmätt efter den tiden. Men ingen annan… Loppet var fullt, 160 löpare med mig. Kan ni tänka er hur trångt det blir på en bana inomhus där det finns två banor att springa på & sträckan är 546 meter ..

Jag hade lovat mig själv att inte bli frustrerad av trängseln, men emellanåt var jag ”tokig”
Målet var även denna gången att våga, nerverna var inte alls lika lugna som de hade varit veckan innan. Magen började strejka redan på fredagen för mig…Att ha koll på min tid var också svårt, då GPS inte fungerar inomhus. Så jag skulle helt enkelt springa på känsla & mitt mentala som vi har jobbat med nere i Malmö.  Det höll i nästan 5 mil, sen var jag ganska trött på det mesta, illamående, en mage som bara körde runt, löpare som var i vägen, den lilla lutningen som kändes som en stigning… Jag stannade helt enkelt! Muttrade lite & gnällde, tyvärr var det ingen som tyckte synd om mig. Därav tog jag min vattenflaska med iskallt vatten & hällde över huvudet & fortsatte att springa…
Sa orden till mig själv flera gånger; Du kan, att ge upp är inte du!

När jag hade 45 minuter kvar av tiden, tänkte jag ; Nu återstår bara min morgonjogg.
Inom mig var jag en segrare för länge sen. Inte av att jag måste vara bäst, utan att göra det jag älskar & få uppleva, det jag har gjort inom loppet av 2 veckor.
Glädje, gemenskap & steget!

Året är inte slut & det kan hända mycket fortfarande, men att stå där jag gör i dag efter denna smällen är det inte många 43 – åringar som gör…
Att bli placerad på listor kan känns stort, men för mig är att våga större! 

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s