De enda sättet för mig att komma tillbaka…

Detta var de bästa besluten jag kunde ta att! Jag vet att det tyvärr är alldeles för många som har förutfattade meningar, men för mig har det varit klockrent!

Som de flesta vet så slogs mitt nervsystem ut på vänster sida för några år sen & vägen tillbaka har varit tuffare än vad jag någonsin hade kunnat tro.
Jag tyckte själv att jag skyndade långsamt tillbaka, det tog över 7 månader innan jag kunde ta första riktiga löpsteget. Sen var det som att börja om från noll. 1 km i taget. I samband med rehab övningar, yoga samt behandlingar mm.

Men tyvärr blev denna lilla påfrestning för stor för mig då mitt liv nästan vändes upp & ner. Det gamla ”traumat byggdes på” så mitt tarmsystem slogs ut. Min kropp hade levt under ”stress”i alldeles för många år, en stress som ledde till ett kaos & en kropp som vägrade att jobba med mig.

Jag har under dessa år gått på provtagningar, läkarundersökningar, röntgen, ”You name it ” & blivit mer eller mindre slussad genom de flesta avdelningar & sjukhus inom det närmaste, utan resultat & hjälp!

Det värsta med detta är att ingen vill ta ansvar utan det har varit kommentarer som har gjort mig så ledsen över vilket dåligt system vi har.

Så efter att jag åkte på Corona nummer två i somras & orken & energin var noll, bestämde jag mig för att ta tag i detta själv. Jag kan tillägga att så dålig jag var då, har jag nog aldrig varit någon gång under mina 48 år.

Det enda sättet för mig att komma tillbaka var att lära mig så mycket jag bara kan om hur vi fungerar & allt hänger samman. Jag har en bakgrund som undersköterska & har jobbat både på akutmottagningen & inom sjukvården tidigare sen har jag ett stort intresse inom hälsa för övrigt.

Jag började med att sätta mig i skolbänken igen & läsa till Optimum tränare där man jobbar med optimum Metoden som i grunden bygger på postural terapi & träning för att komma åt grundorsaken till både stelhet och kroniska smärtor i kroppen, förbättrar prestationsförmågan och hjälper till via OptimumMind-processen att hitta tillbaka till ett permanent mentalt- och känslomässigt välmående. Metoden bygger på flera olika genombrott inom förståelsen för vad som ligger bakom optimal fysisk och psykisk funktion.

Men för mig räckte inte detta, utan när jag hade uteslutet mycket i min kost utan resultat så kontaktade jag Mattias på Quicktest för att ta ett Matintoleranstest som analyserar överkänslighet mot 120 födoämnen och 20 tillsatser. Där fick jag många svaren på vad min tarm inte kan” ta upp & vad min kropp inte tycker om” Jag började utesluta dem, men det var nästan som att leka detektiv samtidigt!

Någonstans mitt i allt detta kaos som jag kallar det, kontaktade jag Tony på 16 Weekes off hell. Jag hade funderat länge på detta, men inte riktigt kommit till skott eller kanske skall jag vara så ärlig & säga att jag visste inte riktigt om jag vågade. Vågade utmana min kropp mer? MEN så var inte fallet!
Jag ångrar inte en dag att jag kontaktade Tony, han har trott på mig från dag ett & jag har trott på konceptet. Jag behövde hjälp! Min kropp ville inte ta tills sig maten jag åt, det spelade ingen roll hur mycket jag stoppade i mig eller hur näringsrikt det var, jag var ändå tvungen att åka till min vårdcentral var 3-4:e för att få tillskott intravenöst pga. kroppen ”vägrade” ta till sig näringen i kosten.

Målet med att gå med i 16weeks off hell var för mig, att ”Bygga mig stark” med hjälp av styrketräning & ren mat! I kombination med korta löppass.
De flesta som går med har nog som mål att tappa i vikt, men hos mig var det tvärt om. Upplägget var inte glasklart från början, utan vi fick stoppa in extra mellanmål till mig flera gånger per dag! Jag åt i snitt 8ggr/dag & kroppen gillade detta mer & mer.

Hur det visade sig, var att jag började känna mig ”starkare” både fysiskt & mentalt. Mina löprundor har blivit längre, mina intervallpass har mer go i sig. Vikterna i gymmet har bytts ut flertal gånger mot tyngre vikter.
(Nu utgår vi ifrån mig, så ingen tror på att här byggs det en Body builders)

Så snälla ni, som tror att detta bara går ut på att deffa & tappa vikt! Samt bara äta salladsblad & gurka, NI har så FEL! Det är falskt!

Allt handlar om en struktur, ren mat & en målmedvetenhet!

Jag är inte klar här, utan vid sidan om allt detta läser jag även själv till kostrådgivare nu & nej jag har inte mer tid än någon annan, det är bara det att jag har valt att prioritera att jag vill ha en hel, stark kropp som fungerar & kommer hålla länge!

Jag har mer att ge, min resa är inte slut här!

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Kost, Löpning, Träning, Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s