Östersjöfestivalloppet..

Nu är det ett tag sen jag var inne & skrev på min blogg..

Fråga mig inte varit tiden tar vägen, den bara springer iväg för mig.
Nu har jag en liten ledig stund över innan skorna skall snöras på, tanken är att
det skall bli ett backpass innan det blir för varmt. Tänka sig vi bor i Sverige & har
nästan 30 graders värme… Vågar man klaga!?

I tre år i rad har jag sprungit Östersjöfestivalloppet & detta skulle bli mitt fjärde år,
men så gick jag & blev förkyld efter SM-milen & allt runt den.. Så jag la ner tanken på
att åka till Karlshamn, lät kroppen få vila från träning & jobbade på… Sen damp det ner
ett mail sent på torsd. kvällen till mig: – Hej Petra! Skall vi inte ta tåget till Karlshamn & springa loppet & sen stanna & njuta av en iskall öl i sommarvärmen… Det är ju ändå sommar..

Tja! Jag vet inte.. Upplägget var nytt, starten var tidigare kl:22.00 som jag gillade när det börjar skymma, samt bli lite svalare i luften & nu hade de lagt den 18.00 & en helt ny bana. Okej! Tänkte jag.. varför inte… helt kravlöst, sätter jag mig på tåget, jag var nog där mest för att komma iväg & kanske lite för att få springa av mig något som jag bär inom mig.. Till saken hör att jag jobbade in i det sista, på cykeln, hem slängde ihop mina saker, på cykeln igen mot tåget & sen vidare… vad händer vi fastna på tåget & blir sittande där i över 40min… får springa till starten & värmen den är mer än tryckande..
Någon vind som skulle svalka som fanns inte, inte ens vinddraget från oss själva när vi springer där mellan gatorna…

Jag beslutar mig för att skall jag springa så får det bli 5 km.. Tanken på att springa längre fanns inte.. Jag värmde upp som vanligt, kände mig inte alls nervös.. Vad är detta?! Nu är det fjärde gången jag åker i väg & jag är nog lugnare än lugnast.. Kan det vara för att jag har bara sprungit dessa loppen för att få fart på benen & få lite sällskap.. Jag har heller inte lagt någon ribba eller ställt några krav på mig själv.

Precis innan starten skall gå så vem dyker inte upp om tidningen, men där är du ju Petra!! Vi letade efter dig.. En snabb intervju.. & sen i med lurarna & på med musiken..
Nu vill jag inte höra mer.. In i min ”bubbla” & där sticker vi… Första km, lätt lätt, steget bara finns 3.38… 2 km nu går det uppför & lite ner för hela tiden 3.36.. ja, där plockade jag två killar i backen 3 km, kan det kännas så här bra i denna värmen & denna tuffa banan?! gps visar nu 3.38/km … Jag ser Jonas framför mig, visst det är några meter i mellan oss men kan han så kan jag.. 4km & jag tappar några sek. 3.44/ km.. Nu tar jag totalt slut, inte i huvudet utan i benen, de säger bara STOP!!! banan är mer än knixig, vi skall inte bara ta en 90 graders vinkel utan vi skall nästan ett helt varv & ut på en cykelbana & innan dess har vi sprungit på kullersten… skall jag behöva kliva av här?! Detta kan inte vara sant… Nu är det snigelfart.. haha.. jag kan skratta åt mig själv..
Här är det då ingen spurt in i mål.. men ändå så gör jag det!

Jag slår min egen tid på 5 km & kommer in som 1:a …. Å´jag kan skriva under på att det är den tuffaste 5 km banan jag har sprungit någon gång. Hela jag lyser som en sol & glädjen inom mig är enorm… jag är som det gladaste barnet på självaste julafton..
Inget som fanns i min plan & inget som jag tog för givet. Hur kort eller lång banan än är så kan mycket hända innan du är över mållinjen..
IMG_4475På bilden är det Jonas som tog hem herr segern & jag som tog hem dam segern..

Undertecknad kan berätta att jag njöt av den iskalla ölen innan jag hoppade på tåget hem & gjorde mig redo för mina lååångpass som följde därefter, men det är en annan historia…

IMG_4480

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s