Det är inte lätt att heta Petra Skiöld & vilja MYCKET!

Hoppa NI i mina kläder & känn hur mina känslor är inom mig…

I går var det DM 10 km Landsväg i Ystad, jag hade inga direkta planer på att hamna på någon prispall, jag visste att konkurrensen skulle vara stor & jag är inte där nu. Så mitt mål var att jobba med mig själv & tiden. Det kan säkert låta hur skönt & bra som helst, men inte om ni heter Petra Skiöld….

Vi var ett glatt gäng som åkte tillsammans ner till Ystad, tackar mina gamla klubbkompisar för den trevliga trippen, väl på plats mötes jag av många glada löpare & min nya klubb Björnstorp. Det var härlig stämning & jag trivs som fisken i vattnet. Men något jag ALDRIG har gillat & kommer att gilla det är alla som hela tiden säger; ”I dag kommer du göra en bra tid!”  Jag är inte där jag har varit en gång, jag tränar inte på det sättet…
(Mitt inre vill mycket, men det behöver ni inte trycka på)

Jag visste hur jag själv ville lägga upp loppet & jag kände mig stark, pigg & glad. Visst var jag nervös, det är jag alltid innan ett lopp, spelar ingen roll hur många gånger jag har satt på mig den där nummerlappen, för den pirrade känslan i magen kommer ändå & nerverna spela en ett spratt… Vinden var inte snäll, men vi fick ganska bra skydd på sina ställen..
Det var en tre varvs bana.. starten går & jag ser hur tjejerna som jag tidigare har slagit sticker, men jag skall ha is i magen.. Snälla Petra ligg nu här… Steget känns fint.. känslan är obeskrivlig.. km tiderna är precis så som jag vill ha dem.. 3.51 – 3.49 – 3.49… Jag har en fin rygg att ligga bakom.. är framme vid en av tjejerna.. vid varvningen händer något & hon försvinner… då ökar  dessa killarna sitt tempo till  3.42… å´jag känner att det är inte hållbart att ligga där… hamnar då själv & det mentala inom mig blir jobbigt. Får en dipp
& en känsla som gör mig arg, förbannad & besviken på mig själv.. vad håller du på med?!
Hittar tillbaka på sista 2 km & kan avsluta ännu ett lopp bra, men är sååå ledsen!

IMG_7944

Jag bär med mig TRE bra saker hem från i går & det är att jag blev 1;a i K4o & total 2;a & att jag fick fart på mina ben.
Detta är bara början på säsongen…
& jag vill så mycket samtidigt som jag skall skynda långsamt & tränar på en minidos… 
Jag vill ha en hel kropp & jag vill längta till mina pass!

Jag säger som det är; Det är inte lätt att heta Petra Skiöld & vilja MYCKET! 

IMG_7945

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Det är inte lätt att heta Petra Skiöld & vilja MYCKET!

 1. Lisa skriver:

  ”Idag kommer du att göra en bra tid!” Detta säger dina vänner säkert i all välmening och av omtanke , du får försöka se det så. Som en peppning kanske. Kram och tack för en bra blogg!

  • petraskiold skriver:

   Du har så rätt i det du skriver, man kan alltid vända allt till det positiva..
   Men många tror att bara för att man en gång har sprungit på en vis tid så gör man det alltid.. Jag har under lång tid nu varit allätare på de flesta distanserna & då är det svårt att bli riktigt bra på någon.
   Roligt att du gillar min blogg, tack!
   Kram!

 2. Wivan Sandberg skriver:

  Klok du är, och även om det är tufft att lära nya saker, att utmana sig att testa att göra annorlunda, så vet jag att det lönar sig i slutet. Heja, heja, heja dig!

  • petraskiold skriver:

   Ibland gäller det att våga bryta ett mönster.. Våga göra det som känns bästa för en själv & inte alla andra.. Det är precis som du skriver ” Det lönar sig i slutändan” 🙂
   Njut av eran resa & må väl!
   Kram från mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s