Terräng SM & VSM i Uddevalla, Vilken helg!

Å`jag som inte ens skulle följa med på något Terräng SM…

Jag är som jag är & kanske kan vi få ordning på mig också en vacker dag eller så låter vi bara mig få vara den jag är… mina sista lopp har varit i terräng & jag har presterat inom en godkänd ram, men för det innebär det inte att jag skall springa ett SM.. Nej! Det är för stort, jag har heller inte den tiden till att åka till Uddevalla en hel helg & jag har ju ett lopp till som jag vill genomföra innan året är slut… Hur skall jag hinna få ihop träningen & mitt liv?!

Jag tog mig en funderare, en funderare som jag aldrig kommer att glömma… Väskan packade & bilfärden gick till Lund där jag skulle möta upp Björnstorpsgänget som sen gemensamt skulle ta oss till Uddevalla.

Väl framme beslutade de andra sig för att gå ut & äta, medan jag kröp ner i sängen & slängde ett öga på TV… Jag kände mig inte bara trött, utan även sliten.. Ibland känns det som jag far över allt & ingen stans… Somnade & hoppades att vakna pigg & alärt..
Men ack nej, ögonen var grusiga, steget var tungt, huvudet sprängdes & hoppet inom mig att stå på en startlinje kändes lååångt borta.

Vi gick till fots till starten & det var mer jobbigt än skönt! Väl framme tog vi ett varv på banan tillsammans som var 2km, jag la på ett extra varv i min ensamhet.. Kroppen började att vakna mer & mer.. men långt ifrån så som jag önskade.

IMG_1089Vi hade en gemensam start K35 – K75 & det kändes bra. Fjorårets vinnare var på plats & det fanns ett par tjejer till som jag vet är starka & envisa.. Nu väntade två varv på mig på Terräng SM banan… Redan efter 100m väntade den första & största backen på banan. Det var precis som vanligt! Alla bara rusar iväg, precis som ”Är jag inte först upp så kommer det inte gå bra” jag hade lovat att ha is i magen & inte ligga i täten, jag lyckades ganska bra tills det gick utför 600m efter starten & då låg jag där i alla fall..
IMG_1062Inom mig kände jag mig fokuserad & stark. Bära eller brista tänkte jag.. Hejaropen förgyllde mitt tänk, mitt sätt att ta mig fram. Första varvet avklarat & nu skulle vi uppför den där branta backen igen, jag ville trycka på & gjorde ett försök & vaderna spände, andningen blev tyngre.. & jag jobbade mig uppför.. det finns inte ens chans att jag skall släppa förbi någon tjej… vinden den ven & var kanske inte på vår sida, medan temperaturen var exakt så som jag vill ha den… banans underlag var ”mjuk grus” & gräs.. En bana som får plus poäng av mig, även om den hade en sträcka som var både mentalt tuff & tråkig… Folktomt, en motvind som gjorde att känslan var som att man inte kom någon stans med en raksträcka på en fotbollsplan..

Nu var det bara sista biten kvar, benen började kännas stumma & jag gav vad jag kunde.. Första dam i mål Erika K40.. jag kommer in som andra dam & tog hem silvermedaljen i
K40 … IMG_1050den ena tjejen efter den andra Björnstorpstjejen springer in & vi tar hem GULD medaljen i laget. Vilken glädje! Stämning! Vilket gäng! Men vänta, vi tog även hem BRONSmedaljen i andra laget & det hela slutade med nio medaljer för Björnstorp!! (Ett STORT grattis till alla! Ingen nämnd & ingen glömd)

 

IMG_1076

 

Ja, ni som såg mig där vet att jag studsade rundor .. & hade ett leende på läpparna hela tiden… det ni inte såg, det var min känsla…

 

Helgen tar inte slut här…

Jag gjorde något som kanske fler borde göra, jag ställde även upp i SM klassen för seniortjejer 8km dagen efter..  ( Ja, jag vet att jag kunde varit mamma till några i startfältet, då de är jämn gamla med min dotter)

Jag hade en plan varför jag gjorde detta, en plan som skulle göra mig stark… &  jag lyckades med den… Samma runda skulle springas igen, fast denna gången fyra varv.
Jag tror att det är fler med mig som kan hålla med om att vinden var stark & kylig.
Rak sträckan som i går var tuff, var inget mot vad var den var i går, den var hemsk!

Hur var nu planen?! Lägg dig sist… plocka löpare på vägen, väx inom dig & ta detta som ett riktigt bra pass dagen efter en Silvermedalj! Tänk på att du vågar ställa dig på startlinjen… våga fokusera på dig själv & ingen annan. Jag plockade löpare.. jag snittade en bättre tid än på Terräng DM, jag fullföljde & ökade sista varvet.. Jag gav vad jag hade den dagen & utan alla hejarop & stöttning hade inte denna helgen blivit så bra som den blev, Tusen Tack!

Nu summerar jag Glädje & en Nöjd & Stark Petra….

IMG_1093

 

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s