”Planen att träna smart”…

Jag åkte inte väg på träningsresa för att varken samla mil eller slå några rekordtider på mina intervallpass…

Planen var att träna smart! Å´ hur tänkte jag här då?! Det finns lika många upplägg på träningsresor som det finns löpande människor på denna planeten. 

Jag ville först & främst inte bli övertränad eller skakad, det tycker jag att jag har varit med om tillräckligt… Jag ville däremot få ihop en gott & blandad påse med den träning som jag ”älskar”. 

Morgonpass i soluppgången, långpass, backintervaller, korta intervallpass samt gymövningar för att stärka mina svaga sidor. Visst hade jag kunnat gör listan mycket längre…

Det finns inte mycket som jag kan klaga på denna resa förutom att vädret inte har varit på min sida precis… Visst har solen tittat fram, men kanske inte i den utsträckningen som önskades & vinden skall vi inte snacka om.  Jag har lovat att aldrig mer klaga på att det alltid blåser i Skåne för detta är inte i närheten av vad det har varit nere på Fuerteventura. Tyvärr så lyckades vi pricka in de två sämsta veckorna detta året. Men detta var väl stärkt mig på något vis.

I morse när jag sprang mitt sista pass innan avresa hemåt, hela jag log inom mig. Stegen var lätta, lättre än vad jag hade kunnat drömma om & de sista km hem kunde jag trycka ifrån… Det var kanske inte i den stunden som jag insåg att upplägget hade varit bra, utan det började jag inse redan i slutet av förra veckan, då jag lite lätt sneglade på klockan efter varje intervall jag hade klarat av i den ”tuffa backen” hur kan jag innan ett pass kan känna mig så ”tung i steget” & försöka att peppa mig själv till att 8 stycken intervaller skall du fixa Petra & blir det 10 st upp för backen så är det mer än godkänt, men när jag väl står där så är det som själva fan flyger i mig eller jag vet inte vad… människorna som passerar mig, ler & ger mig tummen upp! Några stannar i mitten av backen & hejar fram mig… Svetten rinner längs ryggen på mig, jag trippa upp på framfoten & tiden blir bättre & bättre för varje gång jag når toppen… Efter 16 stycken vändor uppe vid min vändpunkt så joggar jag hem & tänker ”Bär detta med dig & njut av kvällen”, för i morgon är det en ny dag med nya utmaningar. Utmaningar som jag älskar… 

För mig har det verkligen varit en utmaning att springa i backar varje dag & kanske inte fixera sig så mycket på snittider utan bara va´… Njuta av den fantastiska utsikten, ut med havet, steniga & klippiga stigarna som man har haft framför sig. I början kan jag erkänna att jag inte var så bekväm med att ha backar oavsett vilket väderstreck jag än tog, men efter ett tag landade jag även i detta som allt annat.

Gympassen på kvällen har jag fått hjälp med & det är jag mer än tacksam för. Jag vet att jag behöver dessa passen & att de stärker mig, men jag har inte den glöden för att pressa mig lika mycket där som i löpningen. Men jag har lyckats att med små steg att utvecklas på min nivå, åt rätt håll. Tack vare en hjälpande hand. 

Jag kan lova er att jag tror aldrig att jag har skrattat så mycket på en resa någon gång som jag har gjort på denna, för den har bjudit på de mest fantastiska upplevelserna man kan tänka sig… Eller skall jag vara ärlig & skriva att jag trodde väl aldrig i min vildaste fantasi att jag skulle få tillbringa min tid med någon som bjuder på sig själv så mycket…. Detta har bara gjort gott för hjärtat! 

Det finns många som jag vill tack för denna träningsresan, utan er hade den aldrig blivit av… Först & främst vill jag tacka Ekonomipartner AB i Bromölla. Mina fantastiska barn som har fixat det mesta där hemma själva. ( med hjälp av tillsyn & skjuts av världens bästa mormor) Tilda & hennes lag lyckades ännu en gång kamma hem ett DM GULD i cheerleading! Vilket innebär en säkrad plats till SM.. Jag kan intyga er om att jag är mer än stolt över mina barn.
Markus som stöttar mig på alla plan inför min satsning  2017. Samt mina sponsorer…

Jag bär minnena med mig & vet att jag kan mycket mer än vad jag tror & får ut alla gånger…. Allt i lagom dos, så skall jag nog ro detta i land… 

Vad är det man lever för?! Utveckling i livet, våga testa nya vägar & nya mål! Å´ glädjen i det man gör….

Annons

Om petraskiold

Långlöpande tvåbarnsmamma...Hur långt kan jag nå.. Löpningen ger mig glädjen och styrkan i livet. http://petraskiold.com
Detta inlägg publicerades i Uncategorized och märktes , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s